18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Афіша
  • У Житомирському Клубі елітарного кіно покажуть «Механічний апельсин»

У Житомирському Клубі елітарного кіно покажуть «Механічний апельсин»

  • 1 лютого, 2011 17:59
У четвер, на зустрічі учасників Клубу елітарного кіно житомирським кінолюбителям представлять фільм Стенлі Кубрика "Механічний апельсин".

Час: 3 лютого (четвер), 18.30
Місце: гуртожиток училища культури
Адреса: вул. 1 травня, 22 а
У програмі: Обмін фільмами, слово кінознавця, спілкування
Клубний внесок - 10 грн.

У фільмі зроблено аналіз причин злочинності серед молоді, нетерпимості нового покоління до звичних моральних цінностей і життєвих засад сучасного суспільства.

Безжалісний лідер банди підлітків, що здійснює вбивства і згвалтування, потрапляє у в'язницю і піддається спеціальній обробці по придушенню підсвідомого прагнення до насильства. Але життя за воротами в'язниці таке, що заходи, прийняті щодо "виправлення жорстокості характеру" не можуть нічого змінити.

Після виходу фільму в Англії почалися масові молодіжні заворушення, з побічними натяками на фільм. У результаті "Заводний апельсин" через велику кількість сексу і насильства був заборонений судом Великобританії з формулюванням "зло як таке". Проте ж частина глядачів і критиків прийняли фільм із захопленням.

У журналі "Тайм" писалося: "Жоден фільм за останнє десятиліття (а можливо, і за всю історію кінематографа) не містить таких вишуканих і лякаючих пророцтв про майбутню роль культурних об'єктів: живопису, архітектури, скульптури, музики в нашому суспільстві".


Поділитись

Новини по темі: