26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Афіша
  • Актори київського театру ім. Саксаганського приїдуть у Житомир наприкінці лютого

Актори київського театру ім. Саксаганського приїдуть у Житомир наприкінці лютого

  • 31 січня, 2011 1:37


Гастролі Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені  Саксаганського відбудуться у Житомирі з 20 по 22 лютого. 

Житомирським прихильникам театру запропонують вистави: "Сільвія", "Занадто одружений таксист" та "Кайдашева сім'я".

 


"Сільвія"
В основі вистави – конфлікт – криза сімейного життя звичайного і, на перший погляд, благополучного  подружжя. Втім, чоловік і дружина втрачають інтерес один до одного, вичерпані спільні теми для розмов, розуміння сенсу життя стає нечітким і неактуальним. І раптом із періоду застою їх вириває собачка Сільвія, яку Грег підібрав у парку.  Буденність перестає бути тьмяною, життя – розміреним, почуття загострюються. Врешті-решт Сільвія допомагає героям знайти взаєморозуміння, але для цього вони мусять пережити безліч життєвих колізій.


"Занадто одружений таксист"
Скромний таксист влаштував собі казкове життя, оженившись двічі. З Мері він зареєстрував шлюб в мерії, а з Барбарою відправився вінчатися в церкву. Поселив він дружин буквально на сусідніх вулицях, в чотирьох хвилинах їзди на таксі. І так зручно мати двох абсолютно різних дружин – одна схиблена на східному єдиноборстві, друга зациклена на еротиці. До однієї він повертається після денної зміни, до іншої — після нічної.
І все б вийшло у пройдисвіта Джона, коли б не отриманий удар по голові сумочкою від милої старенької. Госпіталізація приводить до абсолютно неймовірної ситуації. Лише безсоромна, віртуозна брехня може допомогти Джону зберегти двох дружин і посміятися над двома полісменами, що втрутилися в ситуацію.


"Кайдашева сім’я"
Події вистави відбуваються у селі Семигори, що на Богуславщині. Тут із своєю дружиною Марією і двома синами Карпом і Лавріном мешкає Омелько Кайдашенко. І все здавалося б доладно у них у сім’ї, аж поки старший син не оженився і не привів у родину Мотрю – «дівчину з перцем». Гордівлива Кайдашиха, не дає спуску невістці, але і Мотря із тих, що не змовчить…
Вся вистава пронизана влучним українським гумором. Але це сміх крізь сльози.

Оксана Трокоз, "Журнал Житомира"

Поділитись

Новини по темі: