27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • За 40 хвилин до смертельної ДТП авто депутата Ніколаєнка перевищувало швидкість – «Схеми»

За 40 хвилин до смертельної ДТП авто депутата Ніколаєнка перевищувало швидкість – «Схеми»

  • Фото: Радіо Свобода
  • 3 листопада, 2023 16:02

Авто, за кермом якого був народний депутат Андрій Ніколаєнко, за 40 хвилин до смертельної ДТП на Житомирщині перевищило швидкість, через що було згенеровано штраф. Про це пишуть «Схеми» (проєкт «Радіо Свобода») із посиланням на сервіс перевірки адміністративних правопорушень МВС.

За даними сервісу МВС, о 9:03 камери зафіксували швидкість руху Mercedes-Benz GLE 300D трасою Київ — Чоп в районі села Новогородецьке під Житомиром — вона становила 165 км/год. Радар системи МВС зафіксував дещо нижчу швидкість — 162 км/год. За даними сервісу, допустима швидкість на цій ділянці траси — 110 км/год.

Cкриншот з сервісу перевірки адмінштрафів, Радіо Свобода

 

Розслідувачі зазначають, що таким чином депутат перевищив швидкість на 52-55 км/год, через що було згенеровано штраф у розмірі 340 гривень.

Згідно із повідомленням Нацполіції, смертельна ДТП за участі депутата сталася близько 9:45 в селі Березівка Житомирської області — за 63 км від місця, де система фіксації порушень згенерувала штраф.

Журналісти «Схем» з’ясували, що Mercedes-Benz, яким керував Ніколаєнко, належить його цивільній дружині Катерині Вайдич. Права власності на авто вона набула у вересні 2023 року. За даними розслідувачів, з квітня 2023 року за цим автомобілем, відповідно до сервісу МВС, зафіксовано 9 випадків порушення режиму швидкості.

 

Смертельна аварія

 

Зранку 3 листопада патрульна поліція повідомила про ДТП у Житомирській області на автодорозі Київ — Чоп.

Поліція згодом повідомила подробиці: в аварії загинула 18-річна дівчина, а за кермом автівки був народний депутат.

ЗМІ повідомили, що учасником аварії став депутат від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко. Нардеп підтвердив це і заявив, що сприятиме слідчим діям.

Поділитись

Новини по темі: