19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Аеропорт в Житомирі реконструюватиме турецька компанія: роботи мають початися в березні

Аеропорт в Житомирі реконструюватиме турецька компанія: роботи мають початися в березні

  • 26 січня, 2022 14:53
У березні цього року розпочнеться реконструкція аеропорту «Житомир». Переможцем тендеру стала компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл». Про це сьогодні повідомив мер міста Сергій Сухомлин.

В міськраді наголошують, що рішення про переможця тендеру ще не остаточне: формально є 10 днів на його оскарження. 
 

«Договір про початок робіт підпишемо через 10 днів, і у березні вже розпочнеться реконструкція аеропорту», - говорить Сергій Сухомлин.  


За проведення реконструкції компанія отримає 780 млн гривень. Зазначимо, що раніше орієнтовна вартість закупівлі складала 476 млн гривень



В міській раді пояснили, що вартість проєкту зросла через те, що злітно-посадкова смуга буде продовжена не до 2 100 м, як планувалося раніше, а до 2 500 м (наразі її довжина – 1 650 м). 

Також у проєкт додали будівництво перону для вантажних літаків, розширення пасажирського перону та закупівлю радіотехнічного і світлосигнального обладнання.

На реконструкцію аеродромного комплексу у бюджеті громади передбачено 50 млн грн. Решту профінансують з державного бюджету.

Нагадаємо, що аеропорт «Житомир» може приймати міжнародні рейси.
 

Що відомо про підрядника


ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» - дочірнє підприємство турецького будівельно-підрядного транспортно-торгово-промислового АТ «Онур Тааххют». Зареєстроване в Києві. Спеціалізується на будівництві доріг і автострад. Статутний капітал - 2,2 млн грн. Власниками фірми є громадяни Туреччини Іхсан Четінджевіз та Онур Четінджевіз, а також львів'янин Олег Фаріон.

Як пише видання «Наші гроші», «Онур Конструкціон Інтернешнл» посідає друге місце у рейтингу найбільших підрядників "Укравтодору" по ремонту доріг.

Компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл» у вересні 2021 року виграла тендер на будівництво аеродрому в Дніпрі.
Поділитись

Новини по темі: