18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Новий завод у Житомирі вже у лютому почне приймати на переробку сміття – міськрада

Новий завод у Житомирі вже у лютому почне приймати на переробку сміття – міськрада

  • 9 грудня, 2021 17:55
Будівництво сміттєпереробного заводу у Житомирі вже на завершальному етапі. Як повідомили в міськраді, до Житомира незабаром прибуде з Хорватії обладнання. У тестовому режимі сміттєпереробний завод має запрацювати у січні.
 

«Вчора з Хорватії виїхало 16 фур устаткування, необхідного для переробки та сортування сміття. Це основна лінія, яка сортуватиме органіку, пластик, папір та іншу вторинну сировину. Процес включатиме в себе компостування та переробку в RDF-паливо. Компост високої якості можна буде використовувати  як добриво для рослин», - говорить заступник директора ТОВ «Ґрін Бін Україна» В'ячеслав Білоцький.


Завод працюватиме в автоматичному режимі, але невелика кількість персоналу обслуговуватимуть систему та контролюватимуть, як працює сучасне обладнання. 
 

«З понеділка хорватські інженери вже навчатимуть працівників. Установка обладнання та його запуск займуть два місяці. У тестовому режимі сміттєпереробний завод запрацює у січні, а в лютому уже прийматиме на переробку сміття», - додали в міськраді.


Наступним кроком стане будівництво ТЕЦ, яка спалюватиме RDF-паливо від майбутнього сміттєпереробного заводу. Завдяки цьому у Житомирі суттєво скоротять використання газу комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго». 

«Спалювання 40 тис. тонн RDF - палива замінить ще 30% використання газу по місту», - говорить міський голова.    

Вартість будівництва такої станції, за розрахунками німецької компанії, становить близько 38 млн євро, а термін окупності складатиме 7 років. 

Нагадаємо, будівництво заводу ведеться у провулку Складському.
Поділитись

Новини по темі: