23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Створена під Житомиром бігова стежка потрапила до Книги рекордів

Створена під Житомиром бігова стежка потрапила до Книги рекордів

  • 22 листопада, 2021 14:15
Бігова стежка "Лісова Україна", яку створили в Зарічанському лісництві житомирські бігуни-аматори, увійшла до Книги рекордів України. 

Як повідомляє "Суспільне", стежку визнали найбільшою лісовою стежкою у формі карти України. Протяжність маршруту цією стежкою складає 10 кілометрів.
 

"Стежку ми проклали ще у 2020 році, презентувавши її на День незалежності України. Я давно створюю собі та друзям маршрути у вигляді різних малюнків. Захотілося зробити щось особливе. В Україні є стежки та вело маршрути, прокладені у формі різних малюнків. Але всі вони переважно проходять через уже існуючі дороги. Наша стежка вирізняється тим, що ми дійсно самі її проклали – нам довелося розчищати чагарники, прибирати повалені дерева, загрібати листя. Все це наша команда, яка складається з 23 людей, робила власноруч. Також ми вдячні "Зарічанському лісництву", працівники якого допомагали нам розчищати стежку, а тепер допомагають підтримувати її в належному стані", – каже автор ідеї, бігун-аматор Юрій Мілованов.






Завантажити трек на стежку "Лісова Україна" можна тут.

Наразі Юрій Мілованов з командою працюють ще над однією ідеєю – вони вже почали працювати над 50-кілометровою лісовою стежкою у формі карти України, яка починатиметься у Барашівці і тягнутиметься до Денишів.

Для бігунів це трохи завелика дистанція, тому зараз ведуться перемовини з одним із клубів квадроциклів. У подальшому стежкою зможуть користуватися всі охочі.
 

Фото: Facebook Юрія Мілованова
Поділитись

Новини по темі: