23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирська область готова направити на посилення кордону з Білоруссю 2500 осіб – голова ОДА

  • 15 листопада, 2021 8:58
Житомирська область, яка межує з Білоруссю, здатна на допомогу військовим та прикордонникам направити понад 2500 осіб.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.
 

«Загалом для охорони кордону на території області є можливість спрямувати понад 2,5 тисячі осіб. Вже проведені зустрічі з керівництвом відповідних громад, які будуть надавати допомогу нашим військовим та прикордонникам у разі такої потреби. Отже, маємо діяти абсолютно скоординовано та виважено й дотримуватись державницької позиції. І, звичайно, бути готовими до протидії терористичним й диверсійним загрозам», - заявив він.


Голова ОДА уточнив, що охорону українсько-білоруського кордону в межах Житомирщини забезпечує 9-й прикордонний загін силами трьох відділів прикордонної служби.
 

«Проведено координаційні наради за участю прикордонників, представників Нацполіції та Нацгвардії. Визначено сили та засоби, які можуть бути направлені для підсилення охорони кордону у разі виникнення такої необхідності. Прикордонні підрозділи можуть бути підсилені резервами Держприкордонслужби, Національної гвардії, Збройних сил України та Національної поліції», - додав Бунечко.


За інформацією прикордонників, ситуація на ділянці кордону на території Житомирщини, яка складає понад 250 км, зараз контрольована. Найімовірніші пункти проникнення нелегальних мігрантів уже визначено.

Нагадаємо, українські силовики готуються зупиняти натовпи мігрантів, які можуть прориватися через кордон України з території Білорусі
 
Поділитись

Новини по темі: