28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Світить прямо у вікна: житомирянка скаржиться на величезний рекламний екран. ВІДЕО

Світить прямо у вікна: житомирянка скаржиться на величезний рекламний екран. ВІДЕО

  • 1 листопада, 2021 13:28
Житомиряни, що проживають на вулиці Київській, обурені новим рекламним екраном, який нещодавно встановили на будівлі «Укртелекому».

Про своє обурення містянка Ліана Фірсова повідомила на сторінці в соцмережі.
 

«Цікаво, який чиновник мерії погодив встановлення величезного світлодіодного екрану на будівлі Укрпошти на вул. Київській. Маю сумнів, що він взагалі читав Закон України «Про рекламу», працюючи на своїй посаді. Встановлення даного екрану навпроти жилого будинку – пряме порушення Закону України «Про рекламу»: "Стаття 16. Зовнішня реклама... 2. Зовнішня реклама повинна відповідати таким вимогам: освітлення зовнішньої реклами не повинно засліплювати учасників дорожнього руху, а також не повинно освітлювати квартири житлових будинків". У вечірній час екран сильно висвітлює житловий будинок навпроти, у темний час доби в квартирах яскраво мерехтить світло різних відтінків, що завдає істотного дискомфорту мешканцям. Також при погляді у вікна навіть вдень яскраве світло ріже очі», - написала житомирянка.


Вона додала, що до виконавчих органів Житомирської міської ради буде направлена колективна скарга. Жінка також опублікувала відео.



Як повідомив сайт Житомир інфо, дозвіл на встановлення відеоекрану на фасаді будівлі по вул. Київська, 20 міськвиконком надав ТОВ «Сі Ес Ей Груп» рішенням від 4 серпня 2021 року.

Власник фірми ТОВ «Сі Ес Ей Груп» Євген Колодій (чоловік начальниці управління культури Житомирської міської ради Ілони Колодій) запевнив, що екран не заважає мешканцям будинку навпроти.
 

«Ввечері він в пасивному стані. Єдиний раз в четвер, якщо я не помиляюсь, (28 жовтня – ред.), з 18:15 вечора до 19:00 проводили тестування та налаштування цього екрану, тоді він працював в активному стані. І люди пишуть, що вночі він світить, але він зараз в пасивному, робочому стані. І я не розумію, кому і з якою метою потрібно було це говорити. Надалі ми будемо робити екран оптимальним, щоб не сліпило. Згідно дозвільних документів можна, щоб екрани працювали до 23:00, а ми вимикаємо їх раніше, о 22:00. Будь-яка лампочка на дорозі світить яскравіше, екран на Михайлівській світить яскравіше, у нас він більш сучасний, у нас є захист для очей, для автомобілістів і так далі», – зазначив Євген Колодій.


 
Поділитись

Новини по темі: