20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Пам'ятник захисникам України подорожчав на півтора мільйона гривень

Пам'ятник захисникам України подорожчав на півтора мільйона гривень

  • 21 вересня, 2021 8:58
  • 1
На півтора мільйона гривень більше, ніж було передбачено проєктом, потрібно на спорудження пам’ятника захисникам України у війні з російським агресором.

Вартість будівництва зросла через використання матеріалів, котрі не були запроєктовані, інформує "Суспільне"
 

"Загальна вартість тепер складає 7 мільйонів 202 тисячі гривень. Роботи вже завершилися. Сьогодні (20 вересня – ред.) створено депутатську комісію з прийому об’єкта. В ході будівництва і нарад з матерями загиблих хлопців були внесені зміни у даний об’єкт, і ми зараз бачимо гарний пам’ятник. З того, що не було передбачено проєктом – це велика бетонна глиба і відеонагляд. Крім того, було змінено конфігурацію самих стел – не зі шматочків, а загальною гранітною плитою", – говорить В'ячеслав Глазунов, керівник міського управління капітального будівництва.




Гроші на спорудження пам'ятника виділяли з міського та обласного бюджетів. Виїзна бюджетна комісія Житомирської міської ради на місці вивчала питання здорожчання будівництва пам’ятника на понад півтора мільйона гривень.
 

"Постало питання про кінцевий розрахунок. І коли наш замовник – управління капітального будівництва – прийшов на бюджетну комісію, то виявилося, що вартість зросла у понад півтора мільйона гривень. Якщо говорити про зміни, то фундамент став більшим і міцнішим, плитку теж змінили. Найбільшу вартість потягнули монолітні гранітні стели-вироби. І вони були закладені під іншим КВЕДом, під іншою назвою, тому і вартість їх була меншою", – сказав голова комісії Юрій Мойсеєв.




Питання з дофінансуванням об’єкту збираються вирішувати на сесії Житомирської міської ради 23 вересня. Пам’ятник, за попереднім планом, мають відкрити 14 жовтня – у День захисників і захисниць України.

Нагадаємо, тендер на спорудження пам'ятника виграло ДП "Фаворит ОПТ". Початкова вартість будівництва становила 5 млн 385 тис. гривень.

Фото: Суспільне
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

21 вересня, 2021 10:23:21

страшна штука, ці КВЕДИ