27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирській міській лікарні №1 закінчуються вільні ліжка для хворих на COVID-19

У Житомирській міській лікарні №1 закінчуються вільні ліжка для хворих на COVID-19

  • 13 вересня, 2021 16:30
У Житомирі уронефрологічне відділення міської лікарні №1 перепрофілювали для прийому та лікування пацієнтів із COVID-19. Відділення розраховане на 25 ліжок.

Відділення перепрофілювали через майже стовідсоткову завантаженість інших інфекційних відділень лікарні, передає "Суспільне".
 

"Кількість ліжок у лікарні ніхто не збільшує, тому ми мусимо обирати, які хворі у важчому стані, і надавати їм в першу чергу стаціонарну медичну допомогу, – каже Денис Матяш, виконуючий обов'язки медичного директора міської лікарні №1. – Також змушені хворих, які не потребують термінової госпіталізації, та хворих, які йдуть на планову госпіталізацію, відтерміновувати до покращення ситуації".






Нині на базі міської лікарні №1 працює чотири інфекційних відділення. Три з них є перепрофільованими: очне, терапевтичне та інсультне.
 

"Всі відділення завантажені на 100 відсотків, – каже Оксана Волкова, завідувачка інфекційного відділення житомирської лікарні №1. – Ні в перепрофільованих відділеннях, ні в інфекційному відділенні вільних ліжок немає. Перепрофільовуючи уронефрологічний центр під відділення для надання допомоги хворим на COVID-19, ми практично вичерпуємо весь ресурс нашої лікарні".

 

Фото: Суспільне

Щодня до лікарні госпіталізують до 20 пацієнтів із коронавірусом. Станом на 13 вересня у Житомирській області 1374 активних хворих на COVID-19.
Поділитись

Новини по темі: