16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • «Смотрящий», сидячи за ґратами, погрожував житомирянину і вимагав неіснуючий борг

«Смотрящий», сидячи за ґратами, погрожував житомирянину і вимагав неіснуючий борг

  • 10 вересня, 2021 15:18
У Житомирській області правоохоронці викрили 37-річного засудженого у вчиненні нових злочинів. Встановлено, що чоловік, який наразі відбуває покарання в одній з пенітенціарних установ регіону, вимагав від житомирянина сплату неіснуючого боргу.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в поліції Житомирської області.
 

«Від житомирянина він вимагав сплати надуманого боргу в сумі 20 тисяч гривень. У випадку невиконання своїх умов погрожував потерпілому задіяти підконтрольних осіб на свободі для спричинення «боржнику» тілесних ушкоджень та знищення його майна», - йдеться у повідомленні.


Про фігуранта відомо, що раніше він неодноразово судимий і нині відбуває покарання за насильницький злочин. 

Фото: ГУНП

За інформацією правоохоронців, до вчинення нових кримінальних правопорушень вдався, посилаючись на так званий статус «смотрящого» та на певний авторитет у «злодійських колах».

Засудженому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189 (Вимагання) ККУ, тобто у вимозі передачі чужого майна з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, та ч. 1 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) ККУ.

За сукупністю вказаних протиправних діянь фігурантові загрожує позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна.
Поділитись

Новини по темі: