19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині приватне підприємство незаконно вирубало півтисячі дерев

  • 6 вересня, 2021 8:59
У лісгоспі Новоград-Волинського району на Житомирщині незаконно вирубали майже 500 півстолітніх дерев. Прокуратура розпочала кримінальне провадження.
 

"За даними слідства, приватне підприємство у 2020 році взяло в оренду земельну ділянку площею понад 50 га, з яких майже 23 га – землі лісогосподарського призначення, що перебувають у постійному користуванні ДП "Романівський лісгосп АПК". Однак орендар, під видом вирубки самосійних насаджень на землях сільськогосподарського призначення, зрубав на території лісгоспу майже 500 півстолітніх дерев, що становить 116 куб. м", – інформує Житомирська обласна прокуратура.


За фактом незаконної порубки дерев на території лісгоспу розслідується кримінальне провадження (ст. 246 КК України).

"Новоград-Волинською окружною прокуратурою забезпечено участь у розгляді клопотання про накладення арешту на незаконно вирубані лісоматеріали, яке судом задоволено у повному обсязі. Арештовану деревину передано на зберігання до лісгоспу", – додали у відомстві.

Наразі тривають необхідні слідчі дії, встановлюється розмір завданої державним інтересам шкоди.

Крім цього, окружною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.364 КК України стосовно службових осіб, які надали орендарю земельну ділянку, до якої входять лісові насадження, що перебувають у постійному користуванні лісгоспу.
Поділитись

Новини по темі: