26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирському районі відкрили відремонтований міст та ділянку траси. ФОТО

  • 30 серпня, 2021 13:43
У двох громадах Житомирського району в рамках програми Велике будівництво відкрили два об'єкти. Мова йде про міст через річку Тетерів та автошлях Коростишів – Кошарища. Про це 30 серпня повідомив голова ОДА.
 

"Міст через річку Тетерів на дорозі Коростишів – Київ-Чоп, біля села Городське. Цей міст забезпечує сполучення з міжнародною трасою М-06 для жителів сіл Козіївка, Городська та Новогородецьке Старосілецької громади. Крім того, він є частиною альтернативного маршруту, який забезпечує рух транспорту у напряму з Києва до західного кордону нашої держави у випадку тимчасового обмеження руху міжнародною трасою. Міст, що був тут раніше, побудований на початку 50-х років минулого століття й за словами місцевих жителів навряд чи витримав би наступну зиму та паводок. Зараз це сучасна капітальна конструкція на палях, занурених у дно річки на глибину до 15 метрів до її скальної основи. За словами підрядника, за умови дбайливого користування, конструкція нового мосту зможе прослугувати понад 50 років", – зазначив Віталій Бунечко.


Загальна вартість проєкту склала понад 33 мільйони гривень. 





Ще один об'єкт, який офіційно відкрили сьогодні, розташований з іншого боку траси М-06. Йдеться про ділянку автошляху Коростишів – Кошарища у Коростишівській громаді.
 

"До ремонту більшість ділянок дороги були просто "вбиті" – асфальту майже не залишилося. Тепер майже 6 км автошляху між Коростишевом та Кошарищем зроблено за стандартами автошляхів другої категорії з багатошаровим покриттям, освітленням, острівками безпеки та сповільнення руху. Підрядники укріпили узбіччя, влаштували тротуари та дорожнє огородження, встановили дорожні знаки та сигнальні стовпчики, нанесли дорожню розмітку. Зокрема для зручності мешканців громади влаштували 2 автобусні зупинки та перевлаштували 12 посадкових майданчиків", – додав голова облдержадміністрації.




Поділитись

Новини по темі: