24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Собачий перепис»: волонтери підрахують кількість бездомних тварин в Житомирі

«Собачий перепис»: волонтери підрахують кількість бездомних тварин в Житомирі

  • 25 серпня, 2021 16:28
У Житомирі з 26 по 28 серпня відбудеться третій підрахунок безпритульних песиків. Як повідомили в міськраді, отримані результати дадуть змогу оцінити ефективність реалізації міської програми гуманного регулювання чисельності тварин та внести корективи у подальшу роботу в цьому напрямі.

Центр захисту тварин запрошує волонтерів та всіх небайдужих житомирян долучитися до підрахунку.
 

"Підрахунок відбуватиметься 26-28 серпня з 7.00 – 9.00 год з використанням міжнародного методу, розробленого World Animal Protection на базі унікального мобільного додатку “STRAYS ID” за підтримки партнерів", – наголошують в Центрі.



ЯК ДОЛУЧИТИСЯ?


Реєструєтесь як волонтер за посиланням: http://surl.li/adgbs У розділі "район" вибираєте зручний сектор для підрахунку (наразі для реєстрації відкритий СИНІЙ та ЖОВТИЙ кольори), вказуєте корректно свої дані та закінчуєте реєстрацію. Після обробки анкети волонтера, – модератор надішле на вашу електронну пошту лист-інструктаж щодо підрахунку.

Підрахунок розпочинається о 7.00. Волонтер завантажує на телефон з App Store або Play Market мобільний додаток “Strays ID”, вводить свій логін й пароль та розпочинає роботу на обраному секторі.

"Правила прості: бачимо собаку, фотографуємо, не забуваючи про особисту безпеку та вводимо додаткові дані, які можемо візуально оцінити: стать; вік; розмір, стерилізована або ні (наявність вушної бирки), безпритульна чи можливо тварина на самовигулі без господаря (із нашийником)", – пояснюють в Центрі захисту тварин.

Якщо собаки знаходяться на приватній території, йдуть на повідку поруч з власником, – такі тварини не реєструються. О 9.00 годині підрахунок закінчується. Деталі за посиланням.

Нагадаємо, з 2017 року в Житомирі, завдяки стерилізації, кількість безпритульних собак вже скоротилася на 20%.
Поділитись

Новини по темі: