24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • До 2023 року в Житомирі планують на 25% зменшити чисельність безпритульних тварин

До 2023 року в Житомирі планують на 25% зменшити чисельність безпритульних тварин

  • 16 грудня, 2020 15:29
На засіданні виконавчого комітету погодили програму «Житомирська міська об'єднана територіальна громада – дружня до тварин» на 2021-2023 роки. Програма передбачає зменшення чисельності безпритульних тварин мінімум на 25%. 

З 2017 року у Житомирі, завдяки стерилізації, кількість безпритульних собак вже скоротилась на 20%.
 

«Протягом 3,5 років діяльності КП "Центр захисту тварин" Житомирської міської ради за рахунок коштів місцевого бюджету на території Житомирської міської ОТГ стерилізовано, кастровано, ідентифіковано, вакциновано та ревакциновано від сказу 3684 безпритульних тварин (собак та кішок). Згідно з офіційними підрахунками вуличних собак у 2017-2019 роках, Житомирська міська ОТГ є однією із лідерів щодо стерилізації безпритульних собак - 55% (у 2017 році було 40%) з-поміж українських міст, що свідчить про ефективність реалізації міської програми з регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Основним результатом проведеного підрахунку є скорочення кількості безпритульних собак, порівняно з 2017 роком, на 20% (наразі орієнтовна кількість складає 2000 особин)», – розповіла керівник Центру захисту тварин Олександра Мельник.


Для досягнення мети Центром передбачається реалізація наступних завдань:
 
  • забезпечення регулювання чисельності безпритульних тварин шляхом виконання заходів щодо належного поводження з безпритульними тваринами (відлов, стерилізація, вакцинація від сказу тощо);
  • впровадження ефективної адопції (прилаштування тварин у родини);
  • забезпечення належних умов для діяльності підприємства та надання розширеного спектра ветеринарних послуг;
  • створення та утримання інфраструктури для належного вигулу власницьких тварин (собак);
  • розробка і впровадження системи інформаційно-просвітницьких заходів стосовно гуманного поводження з тваринами.

В результаті їх виконання очікується збільшення показника стерилізованих безпритульних тварин до 70%, зменшення чисельності безпритульних тварин мінімум на 25% та адопція мінімум 13% вуличних тварин від загальної кількості.
Поділитись

Новини по темі: