25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В найближчі два тижні на Житомирщині можливий новий спалах COVID-19: прогноз KSE

  • 5 серпня, 2021 12:57
У найближчі два тижні в Україні може початися новий спалах коронавірусу. У зоні ризику, Житомирська, Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Закарпатська та Хмельницька області.

Зараз ці області сумарно дають половину кількості госпіталізацій в Україні, йдеться в прогнозі Київської школи економіки (KSE).

Тимчасово безпечними в коронавірусному відношенні регіонами залишаються Київ, Полтавська, Сумська та Чернігівська області. За останній тиждень вони демонструють зменшення динаміки зростання випадків коронавірусу.
 

"Фактично всі регіони повільно зростають. Це означає, що спалах захворюваності в Україні може розпочатися впродовж найближчих двох тижнів", – прогнозує Юрій Ганиченко, керівник Центру економіки охорони здоров’я KSE.






Також повідомляється, що в Україні почали суттєво зростати темпи вакцинації і наразі 9,5% населення вакциновані щонайменше однією дозою, що все ще в рази менше середнього показника в Європі. 

Лідерами за рівнем вакцинації є Київ та Київська область, а найнижчий рівень фіксується у західних областях.

За інформацією Житомирського обласного центру громадського здоров'я, за минулу добу в області було підтверджено 23 нових випадків коронавірусу. Станом на 5 серпня  виявлено 265 активних хворих.


Поділитись

Новини по темі: