19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Онкодиспансер в Житомирі передадуть в концесію приватній компанії – облрада

Онкодиспансер в Житомирі передадуть в концесію приватній компанії – облрада

  • 29 липня, 2021 16:54
Приміщення радіологічного відділення Житомирського онкодиспансеру передадуть у концесію приватній компанії для встановлення лінійного прискорювача.

За це рішення під час сесії 29 липня проголосували 59 депутатів обласної ради.

"Дане рішення передбачає утворення комісії з питань організації та проведення концесійного конкурсу щодо об’єкта КНП "Житомирський обласний онкологічний диспансер" Житомирської обласної ради для придбання лінійного прискорювача", – пояснюють в облраді.

Концесія передбачає державно-приватне партнерство із залученням 13,9 млн євро приватних інвестицій.
 

"Питання лінійного прискорювача давно вже підіймали серед громадськості та депутатів. Як відомо, 60% хворих на онкологічні хвороби потребують променеву терапію, наразі є гама апарати, але не всі діагнози можуть лікуватись гама променями. Лінійний прискорювач – це сучасні методи лікування та сучасний апарат. Ми вже підготували бункер під лінійний прискорювач, засідали багато раз робочі групи де детально розглядали різні варіанти. Один із варіантів це державно-приватного партнерства у формі концесії. До обласної ради надійшла пропозиція щодо даного партнерства. Від інвесторів ми отримали пропозицію з розрахунками де будуть інвестовані солідні суми коштів. Загальна сума інвестицій заплановано у сумі 13 970 млн євро", – заявив Ігор Сабадаш, директор Житомирського обласного онкологічного диспансеру.

 

Передісторія


Лінійний прискорювач дозволить проводити опромінювання злоякісних пухлин і при цьому не зачіпати здорові тканини організму. Щоденно в нашому онкодиспансері потребують такої процедури понад 100 людей.

У лютому 2021 року департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації оголосив тендер на реконструкцію Житомирського обласного онкологічного диспансеру для встановлення лінійного прискорювача.

У березні облрада звернулася до народних депутатів України щодо сприяння у вирішенні питання виділення з державного бюджету субвенції на придбання лінійного прискорювача.
Поділитись

Новини по темі: