26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Банда бізнесменів незаконно вирубала на Житомирщині понад 800 дерев. ФОТО

  • 29 липня, 2021 9:51
У Житомирській області викрили групу «чорних» лісорубів, які проводили незаконні порубки дерев. Встановлено, що до групи входили власники приватних пилорам та директор приватного підприємства, жителі міста Коростеня та Коростенського району. Про це «Журналу Житомира» повідомили в обласній прокуратурі.

За даними слідства, вони займалися незаконними порубками вздовж залізничних колій. Надалі деревину перевозили на пилорами та незаконно продавали.

Установлено, що з грудня 2020 року «лісобізнесмени» незаконно вирубали у лісових насадженнях поблизу сіл Великий Ліс та Червона Волока Лугинського (тепер Коростенський) району 840 дерев породи дуб, граб і береза вартістю майже 5 млн грн.


 

«Злочинну діяльність припинено після безпосередньої рубки деревини породи дуб та спробі її транспортування вантажним автомобілем», – інформує прокуратура.




У межах досудового слідства за фактом незаконних порубок дерев у лісах проводяться обшуки на приватних пилорамах та приватному підприємстві, у приміщеннях, будівлях, спорудах, транспортних засобах та за місцем проживання фігурантів справи.


 

«У ході обшуків вже вилучено понад 250 куб. м деревини породи дуб без документів про походження, готову ділову деревину та лісопродукцію різної категорії, знаряддя вчинення злочину, зокрема, вантажні автомобілі МАН та Урал, за допомогою яких вантажили та перевозили щойно зрубані 37 колод породи дуб, деревообробне обладнання, бензопили та бухгалтерську документацію з метою вирішення питання щодо накладення на них арешту», – додає відомство.


Наразі тривають невідкладні слідчі дії, встановлюється причетність осіб до інших незаконних порубок лісу та остаточні збитки, заподіяні державним інтересам і довкіллю.



Фото: прокуратура
Поділитись

Новини по темі: