23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • З 1 серпня без сюрпризів. Кабмін відклав підвищення тарифів на електроенергію

З 1 серпня без сюрпризів. Кабмін відклав підвищення тарифів на електроенергію

  • 28 липня, 2021 16:40
До кінця серпня ціна на електроенергію для населення залишиться на рівні 1,68 грн/кВт-год. Про це сьогодні повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
 

"З 1 серпня тариф на електроенергію для населення залишиться без змін – 1,68 грн за кВт-год. Уряд сьогодні затвердив відповідне рішення. Разом з усіма зацікавленими сторонами ми працюємо над тим, аби збалансувати ринок електроенергії", – сказав Шмигаль.


У пояснювальній записці до проєкту постанови йдеться, що підвищення цін на електроенергію потрібно відкласти з огляду на необхідність продовження захисту побутових споживачів від різкого підвищення цін на електроенергію.
 

Зеленський про тарифи на електроенергію


Президент України Володимир Зеленський заявив, що питання підвищення тарифів на електроенергію буде обговорюватися на засіданні РНБО.

"Я попросив винести це питання на засідання РНБО на цьому тижні, щоб люди зрозуміли, що з 1 серпня сюрпризів не буде …", – заявив Зеленський.

За словами президента, для деяких категорій населення тариф повинен бути менше діючих 1,68 гривні за кВт-годину. 
 

"Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб ціни на електроенергію для людей не підіймалися. По-друге, це фейкова інформація, що з 1 серпня ціни на електроенергію для людей будуть вищими. Сильно підміняють поняття, тому що для якихось підприємств щось зростає, але я б тут не говорив би про суспільство", – заявив президент.


Можливі тарифи


Зараз в Україні діє єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів – 1,68 грн/кВт-год. 

Повідомлялося, що споживачів поділять на чотири категорії в залежності від обсягів споживання (до 100 кВт-год; 100−300 кВт-год; 300−500 кВт-год, від 500 кВт-год). 

Залежно від того, яка кількість електроенергії буде використовувати споживач протягом місяця, його тариф буде відрізнятися. Найменше будуть платити громадяни, які споживають менше ніж 100 кВт-год на місяць. Максимальний тариф для споживачів за використання електроенергії може скласти 3,4 грн/кВт-год. 
Поділитись

Новини по темі: