29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «У вас є гроші на авіашоу, а на тротуар немає!» Обурені житомиряни вимагають провести ремонт вулиці Небесної Сотні

«У вас є гроші на авіашоу, а на тротуар немає!» Обурені житомиряни вимагають провести ремонт вулиці Небесної Сотні

  • 27 липня, 2021 14:28
У Житомирі в останні роки тільки лінивий не жалівся на жахливий стан дорожнього покриття. Здається, влада почула містян і почала ремонтувати покриття не лише на головних вулицях. Щороку в місті ремонтують дорожнє покриття і критичних ділянок стає менше. 

Інша справа тротуари. Після масштабного ремонту в середмісті (заміна старого асфальту на плитку, як в Сан-Франциско), на вулицях міста фактично не ремонтували тротуари. Їх стан жахливий по всьому місту: як на околицях, так і зовсім поруч з центром.

Вулиця Небесної Сотні одна з багатьох, де тротуару фактично немає. Місцеві мешканці роками жаліються на ями, тріщини, горби, відсутність асфальту. 
 

"Вулицю перейменувати мізків вистачало, а відремонтувати тротуари на вулиці Небесної Сотні ніяк розуму не знайдеться. 

А це шлях до училища обласної ради у якому навчаються діти з інвалідністю, в тому числі колясочники" зі всієї області. Ось один з них поїхав з труднощами через ями. Вони щодня тут їздять! І здорова людина ноги виламає, і каляску зламаєш на вулиці Небесної Сотні.

У вас є гроші на сквери, на авіашоу і Настю Каменських, на парк каменю! А на елементарний тротуар, який не знав капітального ремонту, немає", – пишуть обурені містяни в групі "Фейсбук Житомира".




Фото: Фейсбук Житомира


Критичний стан тротуару майже на всій ділянці від ЦУМу до Сінного ринку. На вулиці десятки житлових будинків, навчальні заклади, комерція. Тобто щодня тисячі житомирян зіштовхуються з труднощами і повинні долати перешкоди.



У 2020 році в міській раді озвучували плани щодо ремонту тротуарів. Тоді заступник міського голови Олександр Шевчук заявляв, що вулиця Небесної Сотні в переліку тих, де мають відремонтувати покриття. Тротуар відремонтували, але далеко не найгіршу ділянку вулиці – від ЦУМу до скверу Лятошинського. 

У 2021 році на деяких вулицях міста проводиться поточний ремонт дорожнього покриття, разом з яким частково ремонтують тротуари. На вулиці Небесної Сотні цьогоріч ремонти поки не передбачені.

Тож місцевим мешканцям, щоразу виходячи зі своєї оселі, й надалі доведеться наражати себе на небезпеку та можливу поїздку до травмпункту.







Фото: Alina Kundich
Поділитись

Новини по темі: