19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У річці на Житомирщині зашкалює рівень кишкової палички: прокуратура відкрила справу

  • 27 липня, 2021 10:36
На міському пляжі міста Коростень забрудненість води в річці Уж майже у 50 разів більше норми. У зв'язку з цим прокуратура розпочала кримінальне провадження.

"Відповідно до відібраних 21.07.2021 лабораторним центром проб, у воді перевищені норми мікробіологічних показників майже у 50 разів, а саме, індекс лактозопозитивної кишкової палички становить 240 000/куб. дм при нормі не більше 5000/куб. дм. Коростенською окружною прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про порушення правил охорони вод, що спричинило їх забруднення (ч. 1 ст. 242 КК України)", – інформує обласна прокуратура.

З метою встановлення заподіяної довкіллю шкоди будуть залучені відповідні фахівці, відібрані зразки води для проведення експертиз та встановлення обставин скоєння злочину і причетних осіб. 

Матеріали провадження для проведення досудового розслідування передані до Коростенського райуправління поліції.

Варто додати, що за результатами обстеження вода в р. Тетерів на дорослому та дитячому пляжах в Гідропарку не відповідає нормі за санітарно-хімічними показниками (хімічне та біохімічне споживанням кисню). Натомість за мікробіологічними показниками відповідає нормативним значенням: індекс лактозопозитивної кишкової палички не перевищує норму, патогенних ентеробактерій не виявлено.
Поділитись

Новини по темі: