29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Олімпіада-2020 у Токіо: розклад виступів спортсменів із Житомирської області

Олімпіада-2020 у Токіо: розклад виступів спортсменів із Житомирської області

  • 26 липня, 2021 14:58
23 липня у Токіо стартувала літня олімпіада. Житомирщину на Олімпійських іграх представляють троє спортсменів, які змагатимуться у трьох видах спорту.

За медалі у тріатлоні, легкій атлетиці та веслуванні на байдарках і каное боротимуться: Юлія Єлістратова, Владислав Мазур та Анастасія Четверікова.
 

ЮЛІЯ ЄЛІСТРАТОВА




Як повідомляє "Суспільне", першою стартуватиме Юлія Єлістратова – змагання жінок-тріатлоністок в індивідуальному заліку, згідно офіційного розкладу на сайті Олімпійських ігор у Токіо, проходитимуть 27 липня. Юлія виступатиме в 00:30 за київським часом.

У 2008 році Єлістратова стала першою українською тріатлоністкою, яка виступила на Олімпійських іграх. На літній олімпіаді в Токіо Юлія є єдиною представницею команди України з тріатлону. Ця олімпіада буде четвертою за рахунком у кар'єрі спортсменки.

Юлія Єлістратова – майстер спорту міжнародного класу, багаторазова переможниця етапів Кубка світу, срібна призерка Чемпіонату світу 2014 року (акватлон) і Чемпіонату Європи 2016 року, багаторазова чемпіонка і володарка Кубка України. Народилася в Овручі 15 лютого 1988 року. Захоплюється фотографією і колекціонуванням сувенірних велосипедів. Першою тренеркою Юлії була Наталія Кирилович. Зараз спортсменку тренує Володимир Турбаєвський, Андрій Лайчук та Сергій Дрозд.
 

ВЛАДИСЛАВ МАЗУР




Фінал змагань з легкої атлетики серед чоловіків за розкладом проходитиме 2 серпня о 04.20 за київським часом. Аби потрапити до нього, нашому легкоатлету Владиславу Мазуру потрібно буде пройти кваліфікацію, старт якої запланований 31 липня на 13.10 за київським часом.

Для Владислава ці Олімпійські ігри стануть першими в його кар'єрі. Легкоатлет є вихованцем заслуженого тренера України Ігоря Лонського, який тренує його і зараз. Ще одним його тренером є Володимир Шагун. На початку своєї кар'єри Владислав стрибав у висоту, проте згодом змінив спеціалізацію і тепер виступає у стрибках в довжину.

Владислав Мазур – майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Європи серед спортсменів віком до 23 років (2017 рік), чемпіон України. Народився 21 листопада 1996 року в Бердичеві.
 

АНАСТАСІЯ ЧЕТВЕРІКОВА




Анастасія Четверікова, яка представлятиме Житомирщину у дисципліні "веслування на байдарках та каное", змагатиметься у передостанній день Олімпіади-2020 – 7 серпня о 03.30 за київським часом. Четверікова виступатиме у парі з Людмилою Лузан.

Анастасія Четверікова – уродженка Херсонщини. Народилася 13 квітня 1998 року. Захоплюється баскетболом та туризмом. У веслування Анастасію привів її брат, який першим почав займатися цим видом спорту.

Анастасія – майстер спорту міжнародного класу, бронзова призерка Чемпіонату світу 2019 року, чемпіонка Європи 2021 року (каное-двійка 500 метрів), брозова призерка Чемпіонату Європи 2021 року (каное-двійка 200 метрів), чемпіонка України. Першим тренером Анастасії був Василь Цеховліс, нині її тренує дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Чебан.
 

Медальний залік


Станом на 15:00 в активі України дві медалі і 37 місце медального заліку.

Першу медаль для України на Олімпіаді 2020 - бронзу - здобула Дар’я Білодід у дзюдо.

Другу бронзову медаль у фехтувані на шпагах здобув Ігор Рейзлін.

Поділитись

Новини по темі: