19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі може з'явитися ще один парк: фото мальовничої зони відпочинку

У Житомирі може з'явитися ще один парк: фото мальовничої зони відпочинку

  • 12 липня, 2021 10:40
  • 1
У Житомирі мальовничі схили Кам'янки між проспектом Миру та вулицею Вільський шлях можуть стати парком. Як повідомили в міськраді, долею рекреаційної зони наразі опікується громадська організація. 

Люди турбуються, щоб зона, яка залишилася ще вільною від забудови, була збережена для житомирян.

Приводи для хвилювання дійсно є, погоджується головна архітекторка Ольга Бронштейн, адже Кам’янська сільська рада незаконно дозволила приватизувати тут земельні ділянки, які належать місту.

Аби територія була захищеною від забудови, потрібно встановити межі рекреаційного призначення.


 

"Наразі ми маємо визначити межі для рекреаційного призначення. Відповідний проєкт рішення внесемо на розгляд сесії міської ради, адже депутати мають надати дозвіл. Після цього територія буде захищена від забудови, – пояснює Ольга Бронштейн. – Потому замовляється проєкт землеустрою, який має бути затверджений на сесії міської ради".


Олена Герус живе поблизу у приватному будинку. Жінка разом з двома дітьми гуляє біля річки, розповідає, що багато людей проводять час тут поблизу двох озер. 

"Гарно тут, чисте повітря… Дуже хочеться, щоб був парк. Длямешканців Богунії та вулиці Максютова (ред. – Вільський шлях) було б дуже зручно", – говорить пані Олена.

У міськраді зазначають, що на території є всі природні передумови для того, щоб створити спеціалізований парк, який стане повноцінним місцем для зручного відпочинку людей.























ФОТО: ЖМР
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Паша
13 липня, 2021 11:48:21

От маленька ремарочка, якщо пройти далі по руслу річки Кам'янка (вище по течії) можна побачити розкішний будинок. Паркан якого, мабуть не зовсім легально, загородив частину берегу. І от що на це скаже наша місцева влада?!