29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Цікаво як дітям, так і дорослим»: поблизу Житомира відкрили рекреаційну лісову стежку. ФОТО

«Цікаво як дітям, так і дорослим»: поблизу Житомира відкрили рекреаційну лісову стежку. ФОТО

  • 12 липня, 2021 8:35
Лісівники облаштували в лісі поблизу Житомира пізнавальну стежку, протяжністю два кілометри. Вона має 12 зупинок, місця для відпочинку, міні-бібліотеку, розсадник дерев і навіть прозорий вулик.
 

"Пройтися стежиною протяжністю майже 2 км буде цікаво як дітям, так і дорослим – кожен там знайде багато нового та пізнавального про ліс та працю лісівників. Дуже цікаво буде оглянути прозорий вулик і побачити через скло, як працюють бджоли. Крім того, відвідувачі можуть дізнатися, як лісівники облаштовують лісові їдальні для звірів, оберігають ліси від пожеж, збирають насіння та вирощують сіянці тощо", – повідомив Віктор Сахнюк, начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.






Лісова стежка знаходиться за селом Березина на трасі Київ – Чоп (у напрямку столиці).

Лісгоспи Житомирщини минулого року облаштували в лісах області 20 нових рекреаційних об'єктів, цього року – побудують ще щонайменше стільки ж. Загалом буде вже понад 100. 

"Такі місця обладнані усім необхідним як для комфортного відпочинку, так і для того, щоб перебування наших громадян на природі було безпечним та не завдавало шкоди лісу. Єдине прохання від себе особисто та від усіх лісівників: не ламати, не руйнувати, не залишати після себе сміття", – додав Сахнюк.

















Фото: Віктор Сахнюк / Facebook
Поділитись

Новини по темі: