29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Допустив незаконну вирубку 400 сосен: на Житомирщині судитимуть головного лісничого

Допустив незаконну вирубку 400 сосен: на Житомирщині судитимуть головного лісничого

  • 2 липня, 2021 10:06
У Житомирській області судитимуть головного лісничого спецлісгоспу, який допустив незаконну вирубку понад 400 сосен. Про це "Журналу Житомира" повідомила пресслужба обласної прокуратури.
 

"За даними слідства, відповідно до лісорубного квитка, протягом листопада – грудня 2018 року на території лісництва одного із спецлісгоспів Коростенського (раніше Лугинського) району, прохідною рубкою вирубано 409 дерев породи сосна різного стану і діаметру. Проте встановлено, що, складаючи лісорубний квиток, головний лісничий допустив протиправну недбалість, оскільки саме на тій території не запроектовано жодних рубок, зокрема, і через низьку густоту лісу", – йдеться у повідомленні.


Відтак понад 400 дерев на площі 1,7 га вирубано протиправно, чим завдано державним інтересам шкоди на суму майже 630 тис. грн.

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного лісничого одного з територіальних спецлісгоспів, яким вчинено службову недбалість, тобто, неналежне виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Справу розглядатиме Лугинський районний суд.

Нагадаємо, в області судять чиновника Державної екологічної інспекції, який за хабарі "прикривав" незаконні вирубки дерев.
Поділитись

Новини по темі: