26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • «Чистили» будинки на Житомирщині: поліція з гонитвою затримала банду злочинців

«Чистили» будинки на Житомирщині: поліція з гонитвою затримала банду злочинців

  • 1 липня, 2021 14:58
У Житомирській області бійці роти поліції особливого призначення затримали трьох чоловіків, які займались крадіжками з осель жителів області. Під час затримання, що відбувалось на вулицях міста Коростеня, чоловіки намагалися утекти від поліцейських та чинили опір. Про це "Журналу Житомира" повідомили в поліції Житомирської області.
 

"Один з них, 24-річний коростенець, рухаючись на моторолері та помітивши поліцейський автомобіль, який наближався до нього, різко змінив напрям та збільшив швидкість. Утім його маневр виявився хибним і чоловік упав з транспортного засобу, після чого підвівся і побіг. Все ж утекти від поліцейських йому не вдалося, але під час затримання він продовжував чинити опір, тож нині ці його дії також кваліфіковано за відповідною статтею Кримінального кодексу. Під час огляду у чоловіка було вилучено пістолет, який нині направлено на експертне дослідження", – розповідають правоохоронці.




Двоє інших членів групи, 40-ка та 31-річні коростенці, пересувались на автомобілі і теж, помітивши поліцейські машину, спробували зникнути з поля зору правоохоронців. Натомість ті наздогнали їх та затримали.

За місцями проживання та тимчасового перебування членів групи слідчі провели одночасні обшуки та вилучили речові докази їх причетності до низки крадіжок з осель жителів Коростеня, Малина, Овруча та інших населених пунктів.

Фото: поліція


Усім трьом оголошено про підозру у вчиненні кримінальних діянь, передбачених ч. 3 ст. 185 (Крадіжка), 24-річному коростенцю – також ще й за статтями ст. 187 (Розбій) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Відносно останнього підозрюваного судом уже винесено обвинувальний вирок у вчиненні іншого розбійного нападу та визначено покарання у вигляді кількарічного ув’язнення. 
 

"Очевидно, саме ця обставина і була вирішальною у спробах чоловіка утекти від поліцейських будь-яким способом, у тому числі через опір", – додали поліцейські.


Членам групи може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років.
Поділитись

Новини по темі: