25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Вода у Гідропарку чиста та вже відповідає нормам – лабораторний центр

Вода у Гідропарку чиста та вже відповідає нормам – лабораторний центр

  • 25 червня, 2021 8:54
Станом на 25 червня у Житомирі на дитячому та дорослому пляжі в міському Гідропарку, за результатами досліджень обласного лабораторного центру, вода відповідає гігієнічним нормам.

Про це в коментарі "Суспільне Житомир" розповів представник обласного лабораторного центру Святослав Ковтун.

Як повідомлялося, за результатами досліджень, які проводили минулого тижня, вода у міському Гідропарку відповідає нормам за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками, проте в лабораторії зафіксували перевищення індексу кишкової палички.
 

"Минулого тижня ми бачили, що там було забруднення за індексом кишкової палички. Цей показник становив 9,5 тисяч, при нормі до 5 тисяч, – каже Святослав Ковтун. – Можна сказати, що на даний час результати такі – купатися там можна".




24 червня працівники обласного лабораторного центру вчергове перевіряли якість води в Гідропарку. Представниця лабцентру відібрала з річки понад 10 літрів води для бактеріологічних та санітарно-хімічних досліджень.
 

"Для відбирання проб ми використовуємо пристрій батометр. Ми занурюємо його на глибину 25 сантиметрів і більше. Далі розливаємо воду в стерильні пляшки. Ці дослідження виявляють чи є кишкова паличка та такі ентеробактерії, як сальмонельоз та дизентерія. Також наша хімічна лабораторія досліджує чи достатньо кисню у воді, щоб дихати живим організмам", – сказала Олена Шатковська.


Фото: Суспільне

Відібрані зразки після реєстрації заносять до лабораторій. Результати досліджень стають відомими через п'ять днів.

Нагадаємо, в Житомирі вперше відбудеться Чемпіонат України з плавання на відкритій воді.
Поділитись

Новини по темі: