28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «В очах блиснуло і почало трясти»: дівчина з Житомирської області розповіла про пережитий удар блискавки

«В очах блиснуло і почало трясти»: дівчина з Житомирської області розповіла про пережитий удар блискавки

  • 11 червня, 2021 8:55
Мешканка села Малий Кривотин Житомирської області, яка пережила удар блискавки, розповіла, як це було. За словами 15-річної Ганни Корнійчук, розряд вразив її, коли вона говорила по мобільнику вдома, передає ТСН.

Коли почалася гроза, батьки з трьома дітьми були в приміщенні, а телефон стояв на зарядці. 15-річній Ганні подзвонила подружка і дівчина потягнулася за ним. У будинку миттєво вибило світло, прибігли батьки, вони викликали "швидку". Ганна тоді була без свідомості. Зараз стан стабільний, вона відчуває себе краще.
 

"Подзвонила подружка, вона почала щось говорити. Мама сказала: "Вимкни телефон" і в той момент все сталося. Було дуже страшно, телефон відключився. В очах блиснуло і почало трясти, серце почало боліти", - розповіла потерпіла.


У лікарні медики констатували удар струмом, а на тілі дитини виявили візерунки, які залишила блискавка: на лівій руці, в якій потерпіла тримала телефон, а також на спині і грудях.

"Характерний візерунок для ураження блискавкою, удар був нанесений в грудну клітку і вихід на спині. Точка входу і виходу є. Ще пощастило, бувають і смертельні випадки", - зазначив лікар-травматолог Ємільчинської центральної районної лікарні Олександр Волощук.

Раніше від удару блискавки постраждав 42-річний мешканець Житомирського району.
 
Поділитись

Новини по темі: