23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині в фотопастку попався «чорний» лісоруб: його оперативно затримали

  • 9 червня, 2021 17:58
У Житомирській області у фотопастку, встановлену лісівниками, потрапив чоловік, який займався незаконною вирубкою дубового лісу. Порушника оперативно затримали. Про це розповіли в Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
 

"Цієї весни державні лісогосподарські підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства встановили в лісах області сотні спеціалізованих пристроїв фото- та відеофіксації, котрі мають допомагати лісовій охороні виявляти порушників лісового законодавства. Відтак розмістили це обладнання в потенційно найпроблемніших місцях, де можливе викидання сміття, самовільне рубання дерев, а також незаконне полювання. Варто зазначити, що до цього часу фотопастки повсюдно фіксували рогатих та хвостатих мешканців лісу, котрі потрапляли в поле зору камер. Однак днями лісовій охороні Білокоровицького лісгопу надійшло повідомлення із однієї з фотопасток про лісопорушення в Зубковицькому лісництві", – розповідають лісівники.


Рейдова група затримала порушника за 200 метрів від скоєння незаконного рубання.

"На тракторі з причіпом той віз лісопродукцію породи дуб. При огляді місця лісопорушення було встановлено, що  загальна маса незаконно зрубаної деревини – 4,88 куб. м, розмір шкоди, заподіяної лісовому господарству, становить майже 37 тисяч гривень", – додали в управлінні.

Минулої доби мобільними групами проведено 69 рейдів з охорони держлісфонду. Окрім вищезазначеного порушення, лісова охорона зафіксувала ще й 4 випадки засмічення лісів, на порушників складено протоколи про адміністративні порушення.
Поділитись

Новини по темі: