20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі інспектори почали штрафувати водіїв за неправильну парковку

У Житомирі інспектори почали штрафувати водіїв за неправильну парковку

  • 9 червня, 2021 16:57
З 9 червня у Житомирі інспектори з паркування почали штрафувати водіїв за порушення ПДР у частині зупинки й стоянки транспортних засобів. До цього часу працювали у тестовому режимі: роздавали пам'ятки про правила паркування і наслідки їхнього порушення.

В міській раді пояснюють, що інспектори працюють в центральній частині Житомира, де спостерігається найбільша проблема з паркуванням. 
 

Як працюють інспектори? 


У разі виявлення порушень, здійснюється фотофіксація транспортного засобу, припаркованого з порушенням на спеціальний прилад. 

Також в інспекторів є портативний принтер, із якого одразу друкують повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності та залишають його на лобовому склі автівки.



На повідомленні про адміністративне стягнення є QR-код, перейшовши за яким кожен може дізнатися про подробиці порушення та як оплатити штраф. Так, при введенні номерного знаку можна перевірити чи є порушення, а щоб переглянути доказову базу необхідно ввести серію і номер повідомлення.



Фото: ЖМР


Інспектори з паркування контролюють дотримання правил дорожнього руху, в частині зупинки і стоянки. Відповідальність за порушення передбачено ч. 1, 3, ст. 122 КУпАП (штрафні санкції: 340 – 680 грн).

Згідно із Кодексом України про адміністративні правопорушення, у водія є пільга щодо сплати 50% штрафу. Якщо 50% штрафу буде оплачено протягом 10 днів від дати вчинення правопорушення, то постанова вважатиметься виконаною. 

9 червня станом на 16:00 інспекторами зафіксовано 54 порушення.
 

Передісторія


1 червня на вулицях Житомира розпочали працювати інспектори з паркування. У перший день роботи інспектори виявили 440 порушень. 

Виконавчий комітет міської ради уповноважив інспекторів з паркування розглядати справи про адміністративні порушення.

На сайті Житомирської міської ради опублікували перелік з 14 земельних ділянок, де планують створити платні парковки.
Поділитись

Новини по темі: