28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Земельний скандал біля Богунського кар'єру: житомиряни зустрілися з власником ділянки

Земельний скандал біля Богунського кар'єру: житомиряни зустрілися з власником ділянки

  • 3 червня, 2021 8:42
Мешканці околиці Житомира, які виступали проти будівництва біля Богунського кар’єру, 2 червня зустрілися з власником земельної ділянки. 

Ділянка поблизу лісу та водойми вже повністю огороджена, на території – охорона, з одного боку вже почали копати, передає видання Житомир інфо.
 

«Доброго дня, шановні люди. Я Агеєв Платон Костянтинович, я придбав цю територію в лютому цього року. Якщо ви – жителі масиву і хочете, щоб я надав вам звіт про дії на цій землі, то я хочу відповідних дій від вас. Кожен з вас, будь ласка, відзвітуйтесь за свою приватну територію. Я побачив цю територію на «Авторіа» рік тому, я підзбирав грошей і придбав три ділянки у трьох різних людей. Ділянки належать моїй дружині, нашій сім'ї. Що тут буде будуватися чи ні – це особисто моя справа. Ви хотіли дізнатися, чому я перегородив ставок, під'їзд? Я не перегородив, там законні 25 метрів від води. Ви хотіли дізнатися, чому пожежним перекривається дорога? Пожежні сказали, що питань немає, я домовився з ними, що я відчищу той чагарник, з яким ви як громада не зробили нічого, зроблю сюди дорогу, по якій і ви буде їхати», – звернувся до жителів масиву власник ділянки Платон Агеєв.

 

Мешканці та власник земельної ділянки домовитись не змогли.





Аби розібратися у ситуації, на зустріч приїхали депутати Житомирської районної ради. Запрошували й представників Держгеокадастру, однак ніхто не з’явився. Депутати райради виміряли відстань від паркану до кар’єру, яка має складати не менш ніж 25 метрів. Після замірів депутати оголосили, що відстань від води – 19 метрів. Втім власник зауважив: це розлив, і після падіння рівня води відстань відповідатиме нормам.
 

«Є заяви від мешканців району, там близько 200 підписів, тому ми зробили спільне виїзне засідання Житомирської районної ради спільно з територіальною громадою для того, щоб розібратися у ситуації, зробити запити у різні контролюючі органи, зробити заміри. Коли ми отримаємо результати, ми узагальнимо це і будемо спілкуватися з власником, закликаючи на діалог, конструктив і недопущення зіткнення між власником та населенням. Ми сьогодні побачили, що у власника є документи на земельні ділянки, він їх купив, вони сьогодні під ОСГ, це не передбачає капітальної забудови, ми говоримо власнику. Намагаємось донести, що, поки він не впорядкує документи та не зробить детальний план території, він немає права цього робити», – прокоментував голова Житомирської районної ради Олександр Блощинський.


Фото: Житомир інфо

За словами голови районної ради, депутати продовжать розбиратися у ситуації, а наступне виїзне засідання проведуть після того, як отримають відповіді від Держгеокадастру та екологічної інспекції.

Нагадаємо, на околиці Житомира біля Богунського кар’єру почали зводити будівельний паркан. Місцеві мешканці занепокоїлись, адже майбутня забудова перегороджуватиме прибережну зону та дорогу, яка веде у парк та до пам’ятника Голокосту. 
Поділитись

Новини по темі: