23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Біля «Камінного села» затримали старателів, що видобували бурштин за допомогою мотопомпи

  • 1 червня, 2021 12:57
На півночі Житомирської області поблизу "Камінного села" виявили нелегальних старателів, які видобували бурштин за допомогою мотопомпи. Про це "Журналу Житомира" повідомили в обласній прокуратурі.
 

"Установлено, що 27.05.2021 нелегальні старателі за допомогою саморобної мотопомпи та знарядь до неї намагалися видобути сонячне каміння на території лісового масиву, що неподалік с. Рудня-Замисловицька, де раніше активно здійснювався незаконний видобуток бурштину. Виявили вказаних осіб під час незаконного промислу працівники однієї з охоронних фірм спільно з працівниками місцевого відділення поліції", – інформує відомство.


За фактом незаконного видобування бурштину Коростенською окружною прокуратурою розпочато кримінальне провадження (ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Мотопомпу та інші знаряддя для видобутку бурштину вилучено та визнано речовими доказами у кримінальному провадженні. Наразі встановлюються обставини вчинення злочину.

Нелегальним старателям загрожує покарання у виді штрафу від 51 до 170 тис. грн або обмеження волі на строк від 2 до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією в дохід держави знарядь вчинення злочину.

Фото: прокуратура
Поділитись

Новини по темі: