26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • «Валідольна» перемога принесла «Поліссю» 3 очки і прописку в Першій лізі на наступний сезон

«Валідольна» перемога принесла «Поліссю» 3 очки і прописку в Першій лізі на наступний сезон

  • 27 травня, 2021 9:55
Матч 28-го туру Першої ліги між житомирським "Поліссям" і "Гірником-Спорт" видався багатим на події: видалення, два пенальті і переможний гол на останніх хвилинах поєдинку. Однак про все по порядку.

Як пише Sport Arena, активніше матч почали житомиряни, накочуючи одну за одною атаки на ворота гостей. На 24-й хвилині не витримали нерви у Тимошенка. Маючи жовту в пасиві, він грубо зупинив прорив Понєдєльніка по правому флангу і відправився на трибуни.

У більшості господарі забили через кілька хвилин. Грицук з правого флангу навісив у штрафну, Чернецький ударом головою продовжив м'яч в штрафну і молодий Коваль забив свій четвертий м'яч у сезоні. 1:0.

Щоправда, господарі підсіли після забитого м'яча і відразу ж поплатилися за це. Вийшли чотири в три гравці "Гірника-Спорт", Твердохліб прийняв м'яч в штрафній і Акубардія зачепив ногу капітана. Чепелюк ударом з "точки" зрівняв рахунок. 1:1.

Кінцівка першого тайму не давала нудьгувати уболівальникам. Господарям вдавалося гостро розігрувати кутові, пройшли декілька найнебезпечніших навісів у штрафну, коли зовсім трохи не вистачало гравцям атаки, щоб замкнути. Міг забивати і "Гірник-Спорт", коли Лукас продемонстрував неймовірний спурт по правому флангу, обійшов двох захисників і в останній момент поскупився з передачею на Твердохліба, який забивав би вже в порожні ворота.

Але ще цікавіше було в другому таймі. Зі старту "Полісся" понеслося вперед, але забили знову гості, і знову в меншості. На 61-й хвилині Лукас обікрав Прокопчука на своїй половині поля, обігрався з Чепелюком, побіг від центрального кола, красивим фінтом обіграв Швеця і з району штрафного пробив у ближній кут. Фантастика і 1:2.
 

Відігралися господарі швидко. Після навісу з кутового Швець ударом головою відправив м'яч від поперечини в ворота. 2:2. Команди продовжили грати в атакуючий футбол, трибуни несамовито підтримували футболістів. І крапку в матчі таки поставили господарі. Після навісу з кутового Вісенте Мерседес притримав руками Понєдєльніка і арбітр вказав на "точку". Капітан "Полісся" Швець ударом з 11-метрової позначки встановив остаточний рахунок 3:2. Неймовірний футбол показали обидві команди, і невідомо, чим би все закінчилося, якби не вилучення Тимошенка.

Після цієї перемоги "Полісся" має в активі 32 очки. За два тури до кінця чемпіонату відрив від зони вильоту складає 9 очок, а це означає, що житомиряни гарантували собі прописку в Першій лізі і на наступний сезон.


 

Полісся (Житомир) - Гірник-Спорт (Горішні Плавні) - 3:2


Голи: Коваль, 33, Швець, 63, Швець, 90, з пенальті. - Чепелюк, 40, з пенальті, Лукас, 61

Полісся (стартовий склад): Яшков, Акубардія, Швець, Прокопчук, Повалій, Тєрєхов, Чернецький, Понєдєльнік, Грицук, Андрущенко, Коваль. Запасні: Маханьков, Гавриленко, Притиковскій, Шевченко, Жук, Галенко, Островський, Даудов, Медведєв. Головний тренер: Сергій Шищенко.
Поділитись

Новини по темі: