29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • На вулицях міста має стати безпечніше: Геращенко презентував у Житомирі поліцейських офіцерів громади

На вулицях міста має стати безпечніше: Геращенко презентував у Житомирі поліцейських офіцерів громади

  • 25 травня, 2021 11:21
25 травня у Житомирі відбувся офіційний запуск 17 поліцейських офісів для офіцерів громад. На презентацію проєкту до Житомира приїхав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.
 

«Житомир – це один з обласних центрів України, де громадяни почувають себе найбільш безпечно. І в цьому, переконаний, заслуга ефективної взаємодії органів місцевої влади та поліції. Сьогоднішня подія, старт великого проєкту «Поліцейський офіцер громади» - це приклад розуміння важливості питання безпеки населення тими, хто за неї відповідає. Довіра людей до органів влади залежить у тому числі від якості, мобільності, наближення до людей поліцейських. Тому така реальна матеріально-технічна допомога правоохоронцям дійсно цінна. Міністерство внутрішніх справ продовжує впровадження нових і нових проєктів, направлених на підвищення рівня безпеки: від розвитку системи відеонагляду і до змін в освітньому процесі. Сподіваємось на підтримку цих ініціатив у суспільстві», – сказав Геращенко.




Заступник міністра внутрішніх справ вручив 12 поліцейським офіцерам Житомирської та 2 – Іршанської територіальних громад сертифікати про успішне закінчення навчання. Поліцейським також передали ключі від 14 нових службових автомобілів.



Підготовка офіцерів тривала за участі та сприяння міжнародних партнерів упродовж майже трьох місяців на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. А їй передував конкурсний відбір, що проходив за участі представників територіальних громад, в яких нині поліцейські і працюватимуть.
 

«Сьогодні 442 поліцейських офіцера громади у державі забезпечують безпеку 3,5 млн. людей, переважно у сільській місцевості. Житомир – перше велике місто в Україні, перший обласний центр, де ми запускаємо проєкт «Поліцейський офіцер громади». Саме з вашого міста, за наполяганням місцевої влади, починається впровадження проєкту у великих містах. І ми йдемо до них уже з досвідом», - сказав присутнім заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич.




Запуск проєкту в Житомирі прокоментував міський голова Сергій Сухомлин.
 

«Ми - перший обласний центр, який долучився до цього проекту. Хоч спочатку він був орієнтований на сільську місцевість, - ми вирішили проінвестувати безпеку в Житомирі. Підписали Меморандум і почали роботу! Це про безпеку та відповідальність. Цих поліцейських знатимуть жителі мікрорайону, за яким він закріплений. Та зможуть звертатись за потреби. Відбір не легкий: 4 людини на місце! Поліцейський офіцер громади не буде відволікатись на паперову роботу. Він матиме планшет та працюватиме за своїм графіком. Він не дільничий і не патрульний. Основна його задача - постійна комунікація з жителями мікрорайону та його безпека!» - зазначив Сухомлин.




За інформацією ГУ Нацполіції, впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади» на Житомирщині відбувається за підтримки американських партнерів.

Поліцейський офіцер громади - це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета - забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.  

Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою.

Головне завдання поліцейського офіцера громади - орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.



Фото: ГУНП
Поділитись

Новини по темі: