20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі готуються запустити фонтани, але працюватимуть не всі

У Житомирі готуються запустити фонтани, але працюватимуть не всі

  • 6 травня, 2021 11:34
У Житомирі у парках та скверах знаходяться 10 фонтанів, проте з 1 червня запрацюють не всі. Наразі шість з них проходять тестову перевірку.

Ще три фонтани потребують капітального ремонту і ще на одному – на Новому бульварі – проводять роботи, інформує "Суспільне".
 

"У нас є три фонтани, які треба ремонтувати. На Старому бульварі потрібна реконструкція фонтану. На Соборній площі також треба проводити роботи – там тріснула чаша і гідравлічна система. На Новому бульварі ведуться роботи, там буде встановлено новий фонтан. Міська рада постійно виділяє нам кошти в залежності від наших обрахунків на рік. Щороку виділяється близько мільйона коштів. Стараємося щоб фонтани працювали в штатному режимі для радості наших житомирян", – говорить Сергій Єрьомін, головний інженер КП "Житомирводоканал".


Бригада, яка ремонтує фонтан на Михайлівській, наразі зробила очистку та заміну двох насосів. За словами майстра "Житомирводоканалу" Олексія Домащенка, таких фонтанів два на всю Україну – у Житомирі та Полтаві, тому комплектуючі до них важко знайти і коштують вони дорого.
 

"На даному етапі замінюємо деякі форсунки, промиваємо їх, встановлюємо насосні агрегати, – каже Олексій Домащенко. – Зараз обладнання ставимо на своє місце. Мицілий день прочищали обладнання, щоб фонтан запрацював. Але для цього треба трохи часу. Це новий фонтан і таких в Україні два: один – у Житомирі , а інший – у Полтаві. Запчастини до них є дуже рідкісними, Ми зараз їх закуповуємо, щоб відкрити фонтан".


Нагадаємо, на Новому бульварі демонтували старий фонтан.
Поділитись

Новини по темі: