20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирський бізнес, що постраждав від карантинних обмежень, отримає допомогу з бюджету міста

Житомирський бізнес, що постраждав від карантинних обмежень, отримає допомогу з бюджету міста

  • 25 березня, 2021 16:48
Підприємці Житомира, що постраждали через карантинні обмеження, отримають додаткову компенсацію з місцевого бюджету. Відповідне рішення прийняли 25 березня на засіданні міської ради.

«Рішення щодо внесення змін до Програми соціально-економічного і культурного розвитку території Житомирської міської територіальної громади за 2021 рік прийнято сьогодні, під час сесії міської ради. Зазначену Програму доповнено таким пунктом: "підтримка суб’єктів малого та середнього бізнесу, які постраждають внаслідок карантинних обмежень в «червоній» зоні, на умовах співфінансування з державним бюджетом"», – інформує Житомирська міська рада.

Профільні виконавчі органи міськради розроблять порядок використання коштів, який буде затверджено рішенням виконавчого комітету міської ради після попереднього погодження з  комісією з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій.

Зі слів міського голови Сергія Сухомлина, для підприємців, що знаходяться в «червоній» зоні та не працюють, держава запропонувала 8000 гривень і звернулася до місцевого самоврядування з проханням доповнити цю суму до середньої заробітної плати. 

За попередніми розрахунками департаменту бюджету та фінансів міської ради, для підтримки житомирських підприємців сума допомоги має становити близько 10 млн грн.
Поділитись

Новини по темі: