19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирянин знайшов чужу картку і пішов по магазинам: накупляв товарів на 13 тисяч

Житомирянин знайшов чужу картку і пішов по магазинам: накупляв товарів на 13 тисяч

  • 3 березня, 2021 17:49
Житель Житомира знайшов чужу банківську картку і розраховувався нею в магазинах до тих пір, поки не помітила власниця. Чоловік встиг купити товарів на 13 тисяч гривень, розповіли у ГУ Нацполіції Житомирської області.

"До Житомирського районного управління поліції звернулася 48-річна містянка, яка повідомила, що її обікрали. За словами заявниці, нещодавно вона виявила зникнення своєї банківської картки. Переглянувши повідомлення на мобільному телефоні, вона зрозуміла, що хтось користувався платіжним засобом, спустошивши її рахунок. Лише після цього жінка його заблокувала", – йдеться у повідомленні.

Поліцейські провели низку слідчо-оперативних дій та зібравши наявну інформацію встановили, що до зникнення грошових коштів причетний 32-річний житомирянин.
 

"Попередньо, неподалік свого будинку він знайшов та привласнив чужу банківську картку. Упродовж кількох днів чоловік використовував її та у різних магазинах міста безконтактним способом розрахунку придбав товарів на суму більш ніж 13 тисяч гривень", – зазначили поліцейські.


Нині триває з’ясування всіх обставин у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 185 (Крадіжка) КК України. Саме так розцінюється користування чужим платіжним засобом. 

"Тож, якщо ви знайшли чиюсь банківську картку, віддайте її до найближчого відділення відповідного банку. Цим ви допоможете людині, яка її загубила, а себе убережете від неприємностей", – наголошують правоохоронці.
Поділитись

Новини по темі: