24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі приватна фірма «кронувала» 20 дерев, залишивши лише стовбури. ФОТО

У Житомирі приватна фірма «кронувала» 20 дерев, залишивши лише стовбури. ФОТО

  • 25 лютого, 2021 17:48
У Житомирі на вулиці Добровольчих батальйонів та вулиці Бориса Тена під час проведення кронування з дерев зрізали всі гілки, залишили лише частину стовбура. 

Аби розібратись у ситуація представники муніципальної інспекції та Зеленбуду сьогодні здійснили виїзну нараду. Фахівці кажуть, що ці кроновання провели неправильно та з порушенням необхідних вимог та технологій.

По вул. Бориса Тена територія, де кронували 16 тополь, прилегла до ОСББ. Його голова має договір на здійснення кронування цих насаджень приватною компанією. Проте, як кажуть в мерії, цього недостатньо: спеціальна комісія має визначити стан дерев. 



Тополі мають пережити варварське кронування, а чи відростуть липи на вул. Добровольчих батальйонів, фахівці сказати однозначно не можуть.

«Тут дерево в такому віці, що... сподіваюся, відійде», – повідомив представник Зеленбуду.



У мерії зазначили, що з приводу несанкціонованого втручання у зелені насадження, які знаходяться на території комунальної власності (вул. Добровольчих батальйонів) КП «Зеленбуд» звернулося до правоохоронних органів.
 

«Самовільно ніхто не може зрізати чи кронувати дерева на території, що знаходиться в комунальній власності. Для здійснення цієї процедури мають бути дозвільні документи – акт обстеження зелених насаджень, який складає комісія з представників КП «Інспекції з благоустрою», екологічної інспекції, КП «Зеленбуд», управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, управлінь комунального та житлового господарства міської ради», – наголошують в мерії.




Варто зазначити, що фахівці КП «Зеленбуд» теж м'яко кажучи не ідеально проводять кронування дерев на вулицях міста. Житомиряни обурюються роботою комунальників, а одна з громадських організацій закликала владу припинити нівечити дерева.
Поділитись

Новини по темі: