23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Відрізати б вам руки!» Громадська організація закликає припинити варварське кронування дерев у Житомирі. ФОТО

«Відрізати б вам руки!» Громадська організація закликає припинити варварське кронування дерев у Житомирі. ФОТО

  • 23 лютого, 2021 10:44
  • 1
Громадська організація "Житомир, дій" закликає комунальників та владу міста припинити варварське кронування дерев на вулицях Житомира. Відповідне звернення опублікували на Facebook-сторінці
 

"Відрізати б вам руки! Це є перша думка, коли бачиш "піклування" житомирських зеленбудівців  деревами. Те що відбувається, називають "глибоким омолодженням дерев", "формувальною обрізкою крони", рідше – топінгом. Трохи роз'яснимо: За даними Міжнародного товариства Лісівництва (ISA), "топінг" - нерозбірливе урізанням гілок дерев до стовбура або бічних гілок, які не є достатньо великими, щоб взяти на себе основну роль в житті дерева.

Обрізка крони порушує прийняті на національному рівні стандарти, щодо належної обрізки дерев, і серйозно шкодить їхньому життю. Топінг є найгіршим, що можна зробити для здоров'я дерева! Бездумне обрізання крони змушує дерево голодувати, знижує його можливість виробляти поживні речовини необхідні для життєдіяльності, відтак, робить дерево вразливим до атак комах і хвороб. Правильно обрізане дерево не потребує такої частої обрізки й житиме здоровішим", – йдеться у зверненні.


Громадська організація звернулася до міського голови з вимогою припинити кронування.
 

"Сергій Сухомлин, ви та ваші підлеглі відповідальні за те, що місто перетворюється на сіру пустку, а не обіцяний комфортний  Житомир. Вимагаємо: заборонити кронування дерев! Прийміть відповідне рішення та покажіть обличчя людини, яка головує "озелененням" в місті. Ми навчимо її користуватись Ґуґлом, пояснимо слово "арбористика", познайомимо з людьми, які її практикують", – зазначають члени громадської організації.


Активісти ГО також влаштували перфоманс: розвісили на вулиці Шевченка оголошення, що дерева знищені за підтримки Житомирської міської ради.


Дерева після "кронування"






















Фото: "Житомир, дій", Тетяна Дрепіна, Олег Устинович
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Galapagos George
23 лютого, 2021 13:07:16

ЗЕЛЕНЗНИЩ.