29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • «Перевірка заземлення»: нова шахрайська схема, на яку «ведуться» житомиряни

«Перевірка заземлення»: нова шахрайська схема, на яку «ведуться» житомиряни

  • 25 лютого, 2021 9:48
50-річна житомирянка, продавець одного із магазинів міста віддала свої прикраси та гроші шахрайці, яка прийшла "перевіряти стан заземлення". Про нову схему шахрайства "Журналу Житомира" розповіли в поліції області.
 

"Попередньо встановлено, що близько 11:00 (24 лютого, – ред.) до магазину зайшла незнайомка, віком близько 45 років. Вона сказала продавчині, що перевірятиме стан заземлення, при цьому говорила не зупиняючись і не даючи можливість перебити чи поставити запитання. Відтак спонукала заявницю зняти з себе металеві речі, тобто прикраси із золота, та забрати гроші з каси. Нібито щоб убезпечити від загоряння від розряду струму великої потужності", – говорять у поліції.


Продавчиня від несподіваності ситуації та переконливості незнайомки повірила їй та виконала усі вимоги. Усе вказане склала у пакет і віддала "перевіряючій" – для більшої безпеки. 

Згодом жінка, відволікши увагу потерпілої, просто утекла разом з чужим майном та грошима.

Нині за цим фактом відкрито кримінальне провадження. Правоохоронці розшукують злодійку і закликають мешканців у разі виникнення будь-яких підозрілих ситуацій телефонувати на "102".
Поділитись

Новини по темі: