29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • В автобусах Житомир-Київ і на деяких приміських маршрутах подорожчав проїзд

В автобусах Житомир-Київ і на деяких приміських маршрутах подорожчав проїзд

  • 19 лютого, 2021 17:31
З 19 лютого 2021 року вартість проїзду в автобусі Житомир-Київ зросла зі 100 грн до 120 грн. Тарифи у лютому також підвищили на деякі приміські та міжміські маршрути. 

Зокрема, на маршруті №108 доїхати з Житомира до Зарічан раніше коштувало 8 грн, а тепер - 10 гривень, передає видання Житомир інфо.

На двох міських автостанціях частина перевізників підвищила вартість квитка на 15-20%. В адміністрації центрального автовокзалу повідомили, що ціни зросли на маршрутках, які їздять у напрямку Попільні та Любара.

Довелося піднімати тариф й ТОВ «Довбиш Автотранс», якому належать кілька обласних маршрутів серед них - «Житомир-Тартак».
 

«Тариф залежить від наших витрат. Це витрати на паливо, на обслуговування, зарплату водіям, обслуговування нашої території, нашої бази, це й електроенергія та опалення - всі ці витрати. У нас з нового року все зросло, зарплата зросла на 20%. Є спеціальна методика, за якою ми розраховуємо, який має бути тариф. Ми почали працювати по тарифу 90 копійок за один пасажиро-кілометр, але за нашими розрахунках там вже більше гривні. В середньому на 20% збільшилася ціна. Ми ці розрахунки подавали в адміністрацію, подавали лист, попереджували й в автобусах за два тижні розвішували оголошення, попереджували пасажирів про те, що буде збільшення тарифу», - розповів директор ТОВ «Довбиш Автотранс» Володимир Поліковський.


На автостанції, що на Хлібний, відповіли, що вартість проїду збільшили лише два перевізники: ПП «РIМ-БОГДАН» та ПП «БЕЛЯВСЬКИЙ Є.В.».

Тариф самостійно встановлюють перевізники на приміських та міжміських маршрутах. Обласна адміністрація сьогодні не регулює ні ціни, ні якість перевезення.
 

«На сьогодні є постанова Кабінету Міністрів №240, де державне регулювання скасовано. На сьогодні перевізник самостійно встановлює тариф. Тариф перевізник регулює згідно з ринковими відносинами й штрафних санкцій немає. Штрафні санкції, я не знаю повноважень до кінця, але, здається, Антимонопольний комітет може перевірити й все», - говорить начальник відділу транспорту та зв’язку Житомирської ОДА Валерій Ясинецький.


В адміністрації центрального автовокзалу також повідомили, що в березні цього року планують збільшити вартість проїзду й на інші обласні маршрути.
Поділитись

Новини по темі: