25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Вимагав хабарі: у Житомирській області екс-начальнику відділення поліції повідомили підозру

Вимагав хабарі: у Житомирській області екс-начальнику відділення поліції повідомили підозру

  • 12 лютого, 2021 16:10
У Житомирській області колишньому начальнику територіального відділення поліції оголошено про підозру у вимаганні та одержанні хабаря. Про це "Журналу Житомира" повідомляє обласна прокуратура.

За даними слідства, керівник правоохоронного органу систематично вимагав від місцевого жителя неправомірну вигоду за невтручання у господарську діяльність.
 

"Зокрема, щоб вчасно одержати відповідні дозволи, а також щоб "без перешкод" одержати необхідні документи щодо оренди ставка для риборозведення", – повідомляє прокуратура.


Під час повторного одержання неправомірної вигоди - 2000 грн (раніше одержав таку ж суму) був викритий оперативними працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади (на даний час працює оперуповноваженим сектора одного з відділень поліції).

Досудове розслідування проводить територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Хмельницькому.
 

Передісторія


У Житомирській області в травні 2020 року під час отримання хабаря затримали начальника Попільнянського відділення поліції. Встановлено, що поліцейський вимагав від підприємця щомісячну "данину".

Підприємцем виявився Анатолій Захарченко, який в ніч на 22 травня 2020 року з рушниці розстріляв компанію друзів.
Поділитись

Новини по темі: