29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі слідча податкової міліції привласнила 450 000 гривень речдоків

У Житомирі слідча податкової міліції привласнила 450 000 гривень речдоків

  • 9 лютого, 2021 16:42
Служба безпеки України викрила в Житомирі слідчу податкової міліції, яка під час розслідування справи привласнила 450 тисяч гривень речових доказів.

"Служба безпеки України викрила старшу слідчу в особливо важливих справах податкової міліції ГУ Державної фіскальної служби у Житомирській області на привласненні речових доказів у кримінальному проваджені. За попередньою версією слідства, посадовиця проводила досудове розслідування за фактом ухилення від сплати великих сум податків декількома підприємствами деревообробної сфери", – інформує пресгрупа Управління СБ України в Житомирській області.



Під час обшуків у виробничих приміщеннях та офісах фігурантів податківці вилучили, зокрема, готівку у різній валюті на загальну суму понад 450 тисяч у гривневому еквіваленті.
 

"Встановлено, що старша слідча податкової міліції наклала арешт на вилучені гроші, проте не надала їм правового статусу, як речових доказів, і не приєднала до матеріалів провадження", – додали в СБУ.


Наразі слідчій повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо її відсторонення від займаної посади і обрання міри запобіжного заходу.

Поділитись

Новини по темі: