28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Вулиця Лятошинського вже цього року може стати пішохідною

  • 9 лютого, 2021 9:32
Міська влада впродовж 2021 року хоче реконструювати вулицю Небесної сотні, зробити вулицю Лятошинського пішохідною і з'єднати новий сквер з вулицею Михайлівською. 

Наразі у міській раді створили робочу групу і над проєктом працюють разом із консультантами, повідомляє видання Житомир інфо.
 

«Ми працюємо разом з організацією GIZ та консультантами, а також з депутатами міської ради. Задача дійсно стоїть така – перетворити вулицю Лятошинського на пішохідну вулицю, але таким чином, щоб в людей була можливість довезти дітей зранку до 23-ї школи. І також, щоб мешканці будинків, які розташовані поруч, могли також доїхати до своїх дворів. Ще відпрацьовується декілька моментів, щоб зробити це зручним. Але Михайлівської вже замало людям, і з’єднання скверу на Лятошинського з вулицею Михайлівською – це головна задача. Якщо подивитись стратегію розвитку міста, яку ми затверджували декілька років тому, яку ми відпрацьовували з GIZ і депутатським корпусом, то там передбачено розширення пішохідних вулиць від центру і до Житнього ринку. Я маю надію, що через років 10 Житній базар перетвориться на щось трошки інше: на зону фастфудів, на зони фудкортів, буде ринок європейського зразка, а не такий, яким він є зараз. Але потрохи потрібно рухатись в цьому напрямку. Це не проста задача з точки зору логістики по вулиці Лятошинського, все ж батькам потрібно довезти дітей в школу, але можуть бути часові обмеження, коли туди можна буде заїжджати легковому транспорту, розглядаються моменти, щоб включити в проєкт велодоріжку. Також ми плануємо паралельно здійснювати реконструкцію вулиці Небесної сотні», – розповідає міський голова Сергій Сухомлин.




Окрім перетворення вулиці Лятошинського на пішохідну зону, у планах також провести ремонт проїжджої частини та розширити тротуари на вулиці Небесної сотні. Міський голова наголошує: мова йде не про те, щоб прибрати квіткарів, а лише про те, щоб впорядкувати торгівлю квітами та зробити вулицю привабливішою.
 

«Реконструкція вулиці Небесної сотні, саме дороги, передбачає розширення тротуару з тієї сторони, де зараз знаходиться квітковий базар. Це буде робитись, щоб відкрити фасади і встановити в одну лінію не намет, а декілька сучасних модернових павільйончиків з квітами. Це буде додаткова прикраса і це досвід європейських міст. Це також дасть людям можливість паралельно користуватись тротуаром і відкрити гарні фасади об’єктів на вулиці. Це зараз опрацьовується в комплексі», – каже мер Житомира.




Реалізувати проєкт реконструкції вулиць Небесної сотні та Лятошинського хочуть впродовж 2021 року.
 

«Подивимось, як будуть відбуватись засідання робочих груп, бо, наприклад, якщо ми візьмемо вулицю Лятошинського, то щоб ця вулиця була дійсно пішохідною, нам потрібно передбачити, де будуть ставити машини мешканці, там декілька будинків, але вони є, і це потрібно врахувати. Ми розглядаємо це питання, бо в дворах є і незаконно встановлені гаражі, там є досить непогані майданчики, які можна зробити паркінгом для авто мешканців. І це дасть змогу пришвидшити реалізацію цього проєкту. Нам потрібно декілька моментів відпрацювати, щоб цей проєкт став можливим. Я думаю, що вже в березні у нас будуть чіткі терміни, тендери та роботи. І це ми все ж плануємо робити в цьому році», – каже міський голова.


Нагадаємо, плани щодо об'єднання вулиці Михайлівської і Лятошинського в єдиний пішохідний простір озвучували ще в 2017 році.

Поділитись

Новини по темі: