19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Незадоволені тарифами протестувальники увірвались в будівлю Житомирської облради. ОНОВЛЕНО

Незадоволені тарифами протестувальники увірвались в будівлю Житомирської облради. ОНОВЛЕНО

  • 15 січня, 2021 13:47
15 січня жителі Житомира втретє вийшли протестувати проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Протест розпочався об 11 годині ранку на території двох підприємств – "Житомиргаз" та "Житомиргаз Збут".

Стартувала акція протесту на перехресті вулиць Шевченка та Фещенка-Чопівського. На акцію зібралося близько сотні людей, інформує "Суспільне".

До протестувальників виходила представниця підприємства АТ "Житомиргаз", котре відповідає за транспортування та доставку газу. За її словами, усі рішення приймаються центром, а на місцях їх уже виконують.



Згодом протестувальники рушили до будівлі "Житомиробленерго". Там кількість протестувальників зросла до 250-300 осіб.



Після цього учасники акції протесту пішли на майдан Корольова і увірвались в будівлю обласної ради. Протестувальники на запрошення міської влади Житомира перейшли до сесійної зали міськради для подальшого обговорення ситуації.
 
Поліція Житомирської області заявила, що штурму адмінбудівлі у Житомирі не було.

"Штурму чи захвату жодних адміністративних будівель 15 січня у Житомирі не було. Громадяни, учасники пікетувальної акції, зайшли до приміщення Житомирської облдержадміністрації та обласної ради, при цьому було незначно пошкоджено турнікет. Поліцейські зареєстрували подію та проводять перевірку її обставин", – інформує ГУНП.
 

Передісторія


З січня 2021 року суттєво зросли тарифи на газрозподіл газу і як наслідок опалення. Також доведеться більше платити за водопостачання та електроенергію.

10 січня житомиряни вийшли на майдан Корольова, протестуючи проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Наступну акцію протести обіцяли провести 13 січня на Київському шосе. 

11 січня депутати Житомирської міської ради звернулись до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл природного газу.

13 січня кілька десятків людей з плакатами перекривали Київське шосе і вулицю Київську.



Фото: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: