20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Бердичівським «блогерам», що катували людей в прямому ефірі, оголосили підозру

Бердичівським «блогерам», що катували людей в прямому ефірі, оголосили підозру

  • 4 січня, 2021 12:49
У Бердичеві організована злочинна група заробляла на створенні та поширенні через мережу інтернет відеороликів зі сценами катувань та знущань над людьми. Чотирьом особам угрупування повідомили про підозру.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланнями на прокуратуру Житомирської області.

За словами речниці прокуратури, у серпні 2018 року раніше судимий мешканець Бердичева, з метою отримання незаконного прибутку, створив та очолив організовану групу, до складу якої увійшли: його колишня дружина, спеціаліст у сфері інформаційних технологій та двоє осіб, які не мали постійного джерела доходу та вели аморальний спосіб життя.

Для здійснення злочинних задумів організатор угрупування винайняв окрему квартиру, придбав відеообладнання, розробив "сценарій" відеороликів. Інтернет-користувачі за відповідними розцінками могли замовити виконання тих чи інших насильницьких дій: удари руками, батогом, враження струмом, вогнем.

Протягом серпня 2018 – травня 2020 організована група виготовила та розповсюдила через YouTube-канал 27 відеофайлів, які містять пропаганду культу насильства та жорстокості.

31 грудня 2020 року чотирьом членам організованої групи повідомили про підозру у виготовленні та розповсюдженні відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості за частиною 3 статті 28, частиною 3 статті 300 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше поліція розшукала, а суд взяв під варту блогерів з Бердичева, які викрали чоловіка і кілька днів катували його, транслювавши це на Youtube.
Поділитись

Новини по темі: