25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Водоканал хоче взяти кредит у Світового банку і підняти тариф в 2022 році

Водоканал хоче взяти кредит у Світового банку і підняти тариф в 2022 році

  • 17 грудня, 2020 15:51
Комунальне підприємство "Житомирводоканал" планує підвищити тарифи на водопостачання і водовідведення в разі отримання кредиту Світового банку у розмірі 3,5 мільйонів доларів. 

Яким саме буде підвищення тарифу залежить від того, чи побудують у місті великий каналізаційний колектор, інформує "Суспільне".

За словами директора КП "Житомирводоканал" Андрія Нікітіна, існуючий каналізаційний колектор перебуває у катастрофічному стані і створює екологічні проблеми у місті. Якщо побудують новий, то він з'єднає насосну станцію з очисними спорудами каналізації та надасть можливість переправити всі стоки міста на очисні споруди по вулиці Промисловій. 

Наразі у Житомирі працюють очисні споруди каналізації №1 та №2, а функціонування єдиного очисного майданчика зекономить кошти – 20 мільйонів гривень на рік.

Нікітін каже, що вплив на тариф, в разі отримання ще одного кредиту, буде у 2022 році, але його розмір може бути двох варіантів.
 

"Якщо ми закриваємо очисні споруди каналізації №1 і переправляємо всі стоки на очисні споруди каналізації №2, то матимемо 0,69 гривень додаткових коштів до тарифу. А якщо ми цього не зробимо, то доведеться експлуатувати два майданчика очисних споруд і тоді навантаження на тариф складе 1,57 гривень додаткових коштів", – зазначив директор КП "Житомирводоканал".


Нагадаємо, до Житомира з Німеччини прибули нові насосні агрегати для головної каналізаційної станції міста. На реконструкцію головної каналізаційної насосної станції міста КП “Житомирводоканал” отримав грант у розмірі 2,8 млн євро.
Поділитись

Новини по темі: