20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • На ремонт зношених трамвайних колій необхідно 10 мільйонів гривень – директор ТТУ

На ремонт зношених трамвайних колій необхідно 10 мільйонів гривень – директор ТТУ

  • 10 грудня, 2020 8:46
  • 1
У Житомирі на ремонт зношених колій та трамваїв потрібно мінімум 10 мільйонів гривень. Про це заявив директор Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Андрій Нечуйвітер.

За його словами, прийшов час, коли у місті треба ремонтувати всі трамвайні колії.
 

"Ми вже і рельси перевертали, там де був знос і переставляли їх. 12-ти метрова рельса, її вартість близько 50 тисяч. Їх треба міняти всі. Це не один рік. Що стосується рухомого складу, то він у нас в пристойному стані, за виключенням однієї ситуації. Є така деталь, як бандаж і нам на 9 одиниць рухомого складу треба ці бандажі. Дотації ми отримуємо на підприємство на весь електротранспорт. Дотації на трамвай підуть більші ніж на тролейбус", – сказав Нечуйвітер у коментарі "Суспільне".


Заступник міського голови Олександр Шевчук каже, що на наступний рік для трамвайно-тролейбусного управління планують виділити з міського бюджету 136 мільйонів гривень.

"Трамвай – невід’ємна частина трамвайно-тролейбусного управління. Ми кожен рік фінансуємо наше комунальне підприємство. Сума фінансування – це різниця між сумою збору виручки та фактичними витратами, які несе підприємство. Піднімаємо зараз питання щодо ремонту колій, першочерговості ремонту вагонів, щоб було розуміння, в якому стані наш трамвай", – зазначив Шевчук.

Нагадаємо, пасажирський трамвай в Житомирі було відкрито в 1899 році. За часів розквіту житомирського трамвая в місті діяли 5 маршрутів, однак зараз залишився тільки один. На балансі ТТУ нині перебуває близько 30 вагонів, в години пік на маршрут виїжджає 12 вагонів.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Олександр Козицький
10 грудня, 2020 21:08:46

Відправити на металолом, як і чотири попередні маршрути.