28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі посеред двору хочуть звести багатоповерхівку: місцеві жителі протестують. ВІДЕО

У Житомирі посеред двору хочуть звести багатоповерхівку: місцеві жителі протестують. ВІДЕО

  • 9 грудня, 2020 13:34
У Житомирі між будинками по вулиці Героїв Десантників 25, 27, 33 та 35 планують побудувати новий житловий комплекс. Місцеві переконані – будівництво тут неможливе.

За словами житомирян, навколишні будинки стоять на плавунах і по-тихеньку сповзають у прірву, передає СК1.
 

«Будинки стоять вже більше 30 років, а просідання йде і йдуть тріщини на будинках. Це будівництво небезпечне для людей, які вже проживають на цій ділянці», – кажуть місцеві мешканці.


Двір, який планують забудувати / Google maps

Михайло Колодій живе по вулиці Героїв Десантників вже понад чверть століття і за ці роки відстань між багатоповерхівкою і річкою скоротилася з 30 до 18 метрів. На думку чоловіка, нове будівництво зруйнує старі дев’ятиповерхівки.

Місцеві жителі 4 роки тому зверталися до міської ради, аби укріпити берег, щоб не було зсуву ґрунту. Тоді влада відмовила через брак грошей у казні. Лише проєктну документацію оцінили у 190 тисяч гривень.

Заспокоїти мешканців взявся підрядник, мовляв, не виконуватимуть жодних робіт до 21 грудня. На цю ж дату запланували зустріч у міській раді. Обіцяють також провести громадські слухання аби врегулювати питання з новобудовами.
 
Поділитись

Новини по темі: