29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Алергія на маски: ФОП з Житомирської області заплатить штраф за порушення карантину

Алергія на маски: ФОП з Житомирської області заплатить штраф за порушення карантину

  • 16 листопада, 2020 8:58

Баранівський районний суд Житомирської області оштрафував на 17 тис. грн фізичну особу-підприємницю за порушення правил карантину (ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову від 11 листопада.

Правоохоронці зафіксували, що 12 жовтня і 3 листопада підприємниця здійснювала торгівлю в продуктовому магазині без індивідуальних засобів захисту, чим порушила вимоги постанови Кабінету міністрів України №641 від 22 липня 2020 року.

У суді жінка пояснила: в неї алергія на маски і вона їх носити не буде. І додала, що на момент появи правоохоронців покупців в магазині не було.

Водночас пояснення підприємниці спростовуються відомостями досліджених доказів у суді, зокрема, відеозаписами.

Окремо у постанові суд прописав: якщо порушниця добровільно не сплатить 17 тис. грн штрафу, тоді доведеться примусово стягувати 34 тис. грн.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла законопроєкт про штрафи за відсутність масок в громадських місцях і транспорті. Розмір штрафу від 170 до 255 гривень. Крім того, Рада в першому читанні прийняла законопроект №3890, який зобов'язує підприємства стежити за тим, щоб відвідувачі мали маски і правильно їх носили.

Поділитись

Новини по темі: